Ιωνίας 15 & Λεωφ. Κηφισίας, Ν. Ερυθραία 210 8079983 / 6977607177

Άρθρα / Νέα


Μια απλή, εύκολη τεχνική για την απελευθέρωση από το άγχος

Η ένταση που συσσωρεύεται μέσα μας στη διάρκεια της μέρας είναι τεράστια. Τις περισσότερες φορές δε γνωρίζουμε με ποιόν τρόπο να ησυχάσουμε το μυαλό μας και τα συναισθήματά μας ώστε να απελευθερώνουμε την περιττή ένταση.

Μια πολύ εύκολη τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή συνειδητοποιούμε πως η ένταση μάς έχει κυριεύσει είναι η ακόλουθη: απλά δώστε έμφαση και διάρκεια στην εκπνοή. Η διαρκής εκπνοή βοηθά το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα να ενεργοποιηθεί.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε βέβαιοι ότι η εκπνοή διαρκεί περισσότερο χρόνο από την εισπνοή. Δε χρειάζεται να μετράτε. Εστιάστε την προσοχή σας στην εκπνοή. Επαναλάβετε αρκετές φορές, τόσες όσες νιώθετε ότι το χρειάζεστε.
Αν δυσκολεύεστε, φανταστείτε ότι έχετε ένα κερί αναμμένο μπροστά σας, το οποίο ήρεμα φυσάτε για να σβήσει.
Χρειάζεται να σημειωθεί ότι αυτή η απλή τεχνική έχει έναν αντίπαλο… το νου, τις σκέψεις. Μπορεί να συμβεί την ώρα της άσκησης το μυαλό να αρχίσει να «τρέχει» σε διάφορες σκέψεις. Δεν πειράζει!

Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι η προσοχή έχει στραφεί αλλού, επαναφέρετέ την στην εκπνοή. Θέλει λίγο εξάσκηση. Μα, αξίζει να δοκιμάσετε!

Πηγή: Lewis, D. (2004). Free your breath, free your life. Boston: Shambhala.

Δημοσιεύτηκε: Αμαρυσία (Καθημερινή), Αρ. φύλλου: 5830, 27/1/17, σ. 8

Κατηγορίες

© 2017 Copyright Anima Life Center,Αγγελική Ραντοπούλου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Εμψυχώτρια, Ιωνίας 15, 14671 Ν. Ερυθραία, Τηλ.: 21080 799 83, Κιν.: 6977 607 177, Email: arantopoulou@yahoo.gr, info@anima-life-center.gr