Ιωνίας 15 & Λεωφ. Κηφισίας, Ν. Ερυθραία 210 8079983 / 6977607177

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Υπάρχει μια ποικιλία υπηρεσιών,
προκειμένου να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει
στις ανάγκες σας και μπορεί να σας χρησιμεύσει


Βασική επιδίωξη όλων των δραστηριοτήτων του Anima Life Center είναι ο κάθε άνθρωπος να δώσει «πνοή - ζωή» σε ό,τι υπάρχει μέσα του, προκειμένου να αντλήσει τα εφόδια που χρειάζεται για να διαχειριστεί, και πρακτικά και συναισθηματικά, τις προκλήσεις που εμφανίζονται στη ζωή του.

Αυτή η ιστοσελίδα προστατεύεται από reCAPTCHA και Google Πολιτική Απορρήτου και Όροι Υπηρεσίας ισχύουν.

Ατομική θεραπεία 

Υπάρχει κάτι – οτιδήποτε – στη ζωή σου που θα ήθελες να είναι αλλιώς και παρ’ όλες τις προσπάθειές σου μοιάζει να μην αλλάζει τίποτα;
Μέσα από την πρόσωπο-με-πρόσωπο επαφή μπορείς να αναγνωρίσεις και να συνειδητοποιήσεις τις δυσκολίες που σε κρατάνε μακριά από αυτά που θα ήθελες. Δυσκολίες που πολλές φορές είναι κρυμμένες μέσα μας και δε φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Ταυτόχρονα, μέσα από αυτή τη διαδικασία, έχεις τη δυνατότητα να αναζητήσεις εκείνες τις διεξόδους που ταιριάζουν καλύτερα σε σένα.


 • Υπάρχουν διαφορές και συγκρούσεις με τον/ τη σύντροφό σου;
 • Έχεις χωρίσει κι αυτό σου έχει ανατρέψει όλη τη ζωή;
 • Βιώνεις μοναξιά;
 • Έχεις «χάσει» έναν άνθρωπο που αγάπησες πολύ και είσαι για καιρό σε μια κατάσταση πόνου και θλίψης;
 • Υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας που σου έχουν πει ότι οφείλεται στο άγχος;
 • Υπάρχουν διατροφικές δυσκολίες;
 • Βρίσκεσαι για καιρό σε μια κατάσταση βαριάς θλίψης, αδράνειας και μοιάζει τίποτα να μην έχει νόημα;
 • Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το παιδί σου;

Ό,τι κι αν συμβαίνει μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία να κλείσεις ένα προσωπικό ραντεβού. Συνήθως οι συνεδρίες γίνονται σε εβδομαδιαία βάση κι έχουν διάρκεια 1 ώρα. Σε περίπτωση που υπάρχουν λόγοι που κάνουν δύσκολη την εβδομαδιαία συχνότητα, οι συνεδρίες μπορούν να γίνονται ανά δεκαπενθήμερο.

Σε κάθε περίπτωση, η συνέπεια και η σταθερή περιοδικότητα των ραντεβού έχει αποδειχθεί σημαντικός παράγοντας στην θεραπευτική πορεία.


Θεραπεία ζεύγους 

Όταν υπάρχουν θέματα και δυσκολίες που σχετίζονται με τη συντροφική σχέση, η ιδανική επιλογή είναι αυτή της θεραπείας ζεύγους. Η οικονομική κρίση, η γέννηση ενός παιδιού, η εμπλοκή τρίτων προσώπων στο σύστημα του ζευγαριού, η ρουτίνα της καθημερινότητας που δημιουργεί συναισθηματική αποξένωση είναι μερικές συνθήκες που μπορεί να φέρουν στην επιφάνεια την δυσκολία ενός ζευγαριού να συνυπάρξει - συμβιώσει με έναν υγιή τρόπο.

Βασική προϋπόθεση είναι να έχετε αποδεχτεί και οι δύο (έστω κι αν ο ένας το πιστεύει περισσότερο από τον άλλον) πως μία σύμβουλος σε θέματα σχέσεων ίσως σας βοηθούσε να βρείτε νέους τρόπους συνεργασίας και συνεννόησης. 

Η πρώτη συνάντηση έχει διάρκεια 1,5 ώρα, όπου στο τέλος καθορίζονται, κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με τη σύμβουλο, η συχνότητα και η διάρκεια των επόμενων ραντεβού. 

Σημειώνεται πως ενώ το ιδανικό είναι, όταν υπάρχουν προβλήματα στη συντροφική σχέση, να συμμετέχουν και τα δύο μέλη, υπάρχει πάντα η επιλογή της ατομικής θεραπείας όταν κάποιος από τους δύο αρνείται.

Οικογενειακή θεραπεία

Αν κάποιο μέλος της οικογένειας σου, παιδί ή ενήλικας, αντιμετωπίζει κάποια σοβαρή δυσκολία και ανησυχείτε και δε ξέρετε πώς να το βοηθήσετε, υπάρχει η επιλογή της οικογενειακής θεραπείας. Οι συνεδρίες έχουν διάρκεια 1,5 ώρα και δίνεται έμφαση στην οικογένεια ως σύστημα.

Για παράδειγμα:
 • τί σημαίνει το σύμπτωμα - δυσκολία του συγκεκριμένου μέλους για τον ίδιον και για τα υπόλοιπα μέλη;
 • πώς κάθε μέλος μπορεί να λειτουργήσει, μέσα από το ρόλο του και με την ευθύνη που του αναλογεί, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το θέμα αυτό;
 • πώς νιώθει κάθε μέλος με αυτό που συμβαίνει και τι μπορεί να κάνει για να διαχειριστεί τα συναισθήματά του;

Στις οικογενειακές συνεδρίες συμμετέχουν συνήθως – άλλα όχι αναγκαστικά – όλα τα μέλη μιας οικογένειας.

Μαθήματα Αποφόρτισης από το Άγχος

Με τη συμμετοχή σου στο πρόγραμμα αυτό εκτονώνεις αρνητικά συναισθήματα, μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά την πίεση και το άγχος και αποκτάς δύναμη και αυτοπεποίθηση για τις προκλήσεις της ζωής.

Ζητούμενο δεν είναι να διερευνηθεί το τί σε βαραίνει και να βρεθεί λύση στο όποιο πρόβλημά σου. Στις συναντήσεις αυτές δεν υπάρχει "χώρος" για συζήτηση, ερμηνείες, αναλύσεις.
Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι η βαθμιαία εξοικείωση με τεχνικές διαχείρισης του άγχους και η σταδιακή καλλιέργεια πιο υγιών και λειτουργικών συμπεριφορών

Στόχοι
 • Άμεση εκτόνωση της έντασης και του στρες
 • Εξοικείωση με τεχνικές διαχείρισης άγχους
 • Υιοθέτηση αντιλήψεων για μια πιο υγιή και λειτουργική Στάση Ζωής

Τι περιλαμβάνει
 • Τεχνικές εκτόνωσης μέσω σωματικής/ κινητικής έκφρασης
 • Τεχνικές χαλάρωσης
 • Τεχνικές απελευθέρωσης της έντασης μέσω εικαστικών δραστηριοτήτων
 • Ασκήσεις προσωπικής και ψυχολογικής ενδυνάμωσης

Πρόκειται για έναν κύκλο πέντε (5) εβδομαδιαίων συναντήσεων, διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτών.
Μπορείς να επιλέξεις πρωινή ή απογευματινή ομάδα.

Για τη συμμετοχή σου είναι αναγκαίο να δηλώσεις συμμετοχή.

Εργαστήρια Εμψύχωσης & Αυτογνωσίας

Αν θέλεις να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με τους γύρω σου, να ενισχύσεις την αυτοεκτίμησή σου, να ανακαλύψει νέους δρόμους έκφρασης των συναισθημάτων σου, να καλλιεργήσεις νέους τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών σου, τα Εργαστήρια Εμψύχωσης σού δίνουν αυτήν την ευκαιρία.

Είναι ομαδικές αυτοτελείς συναντήσεις, όπου δε χρειάζεται να πεις πολλά για την ιστορία σου. Η Τέχνη στην ευρύτερη μορφή της γίνεται μέσο αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης. Μία ιστορία, ένα ποίημα, ζωγραφική με διάφορα υλικά μπορούν να λειτουργήσουν ως ερεθίσματα προσωπικής διερεύνησης και συνειδητοποίησης. Μέσα από κατάλληλες ασκήσεις και βιωματική επεξεργασία μπορείς να πάρεις, αβίαστα, πληροφορίες για σένα και τον τρόπο που σχετίζεσαι. Πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν στη ζωή σου και θα σε ξεμπλοκάρουν.

Συντροφικότητα - Ανοιχτές Ομάδες Συζήτησης 

Βασική επιδίωξη των Ανοιχτών Ομάδων Συζήτησης είναι να αντλήσεις γνώσεις που σε βοηθούν να ζεις αρμονικά μέσα σε σχέσεις που προσφέρουν νόημα, πληρότητα και ευχαρίστηση.

Η δράση αυτή έχει ψυχο-εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Μέσα από θεωρητικές επισημάνσεις βασισμένες σε θεωρίες της οικογενειακής θεραπείας, βιωματικές ασκήσεις και ανοιχτή συζήτηση συνειδητοποιείς πώς λειτουργούν τα ζευγάρια, πώς δημιουργούνται εμπόδια μέσα στη σχέση και αναζητάς χρήσιμες λύσεις και διεξόδους.

Εκδηλώσεις – Συνεργασίες

 • Ομιλίες - Ανοιχτή συζήτηση με επαγγελματίες και ειδικούς
  • ​Ομιλία για το Shiatsu, με την Ιωάννα Καραγιάννη
 • Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης με όχημα εναλλακτικούς «δρόμους» αυτογνωσίας
image-301669-atomiki.jpg
Ατομική θεραπεία
image-301670-zeugous.jpg
Θεραπεία Ζεύγους​
image-301671-family.jpg
Οικογενειακή θεραπεία​
image-301672-group.jpg
Ομαδική Συμβουλευτική με θεματικές ενότητες
image-301707-on-line.jpg
On-line Συμβουλευτική και θεραπεία​
image-301676-aytognwsia.jpg
Σεμινάρια & Εργαστήρια Αυτογνωσίας​
image-301675-draseis.jpg
Μαθήματα Αποφόρτισης από το Άγχος
image-301706-ekdiloseis.jpg
Εκδηλώσεις​


© 2017 Copyright Anima Life Center,Αγγελική Ραντοπούλου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Εμψυχώτρια, Ιωνίας 15, 14671 Ν. Ερυθραία, Τηλ.: 21080 799 83, Κιν.: 6977 607 177, Email: arantopoulou@yahoo.gr, info@anima-life-center.gr